14 Dagen Oeganda

Deze begeleide selfdrive biedt u de hoogtepunten van zuid-west Oeganda; de parel van Afrika. Wild spotten in Murchison Falls en Queen Elizabeth, in een kano op zoek naar de shoebill, een chimpansee trekking, een natuurwandeling in Rwenzori Mountains en op de mooiste plekken (wild)kamperen! Een ultieme combinatie van activiteiten om Oeganda in een korte tijd te leren kennen. 

Hoogtepunten van deze reis:
-Rondleiding en overnachting bij Kinderhulp Afrika
-Boottocht Lake Bunyoni
-Selfdrive Safari Queen Elizabeth National Park
-Chimpansee tracking in de Kyambura kloof
-Natuurwandeling Rwenzori Mountains
-Kamperen aan het Nkuruba kratermeer waar u veel soorten apen ziet
-Selfdrive safari en bezoek watervallen in Murchison Falls National Park
-Bezoek ZIWA NP wandel safari op zoek naar de 19 neushoorns
-Vogels spotten (o.a. Shoebill) tijdens Ziwa kanotocht
-Rijden door het Oegandese landschap en stoppen wanneer u dat wilt!
-Slapen in een daktent, u bent één met de natuur!
-Inkopen doen op lokale markten

Prijs o.b.v. 2 volwassenen en 1 auto   € 3395,- p.p.
Prijs o.b.v. 4 volwassenen en 2 auto’s € 2795,- p.p.
Prijs o.b.v. 6 volwassenen en 3 auto’s € 2295,- p.p.
Kinderen t/m 17 jaar: € 1.150,– p.p.
Deze prijzen gelden voor boekingen in 2020.
Wij rijden met maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen per auto
Frank rijdt in zijn eigen auto met u mee.

Deze prijs is inclusief:
-Transfer van en naar de luchthaven 
-Alle overnachtingen
-Entreegelden alle excursies zoals omschreven
-Lokale gidsen
-Toyota Landcruiser 4×4 met camping uitrusting bestaande uit:
 Daktent met comfortabel matras (grootste maat 1.60×2.40)
 Kussens/slaapzakken
 Comfortabele stoelen/Tafel
 Kookgerei/zeer compleet servies
 Gasbrander/gasfles
 2 olielampen
 Koelkast
 80 l watertank met waterfilter/kraan (flessen water kopen niet nodig)
 Omvormer 12v naar 220v voor laden van laptop fototoestel e.d.
-Vhf radio voor onderling contact
-Brandstof (diesel)
-Begeleider/monteur met eigen auto, uitgerust met zandladders, lier,
 hi lift jack, gereedschap en onderdelen

Deze prijs is exclusief:
-Vliegticket: v.a. € 550,– buiten het hoogseizoen
-Visum Oeganda: $ 50,- p.p. in Nederland aan te vragen
-Eten/Drank: prijsindicatie € 75,- p.p. per week

Dag1
Vlucht Amsterdam-Entebbe
Op de luchthaven wordt u verwelkomt en na 1,5 uur rijden komt u aan bij Kinderhulp Afrika. Dit dorp is gelegen ten noordoosten van de hoofdstad Kampala.
De eerste nacht verblijft u in het gastenverblijf van het kinderdorp.

Dag 2
Rondleiding in het kinderdorp. U kunt eventueel een les bijwonen want het kinderdorp heeft haar eigen lagere- en middelbare school. De kinderen zijn gewend aan “muzungus” (blanke mensen) en gaan tijdens uw aanwezigheid gewoon door met hun dagelijkse bezigheden zodat u u niet opgelaten hoeft te voelen. Uitleg over uw auto en kampeeruitrusting.
Proviand inslaan voor de komende dagen. (o.a. op lokale markten)

Dag 3
Rijdag over asfalt naar Lake Bunyoni. We overnachten bij Amasiko, deze camping is gevestigd op de uiterste punt van een schiereiland in Lake Bunyonyi; een kratermeer in het Zuidwesten van Oeganda. Het is een unieke locatie, ver van het massatoerisme.
We verblijven hier 2 nachten.

Dag 4
Lake Bunyonyi is vrij is van ziektes en plagen en daardoor ideaal om in te zwemmen. U kunt vanaf de loopplank een heerlijke duik nemen. Het meer is hier meteen 6 meter diep.
Op Amasiko leeft een grote variëteit aan vogels. Zo woont er een koppeltje kraanvogels in één van de hoge bomen. Amasiko is hiermee een ideale plek voor vogelliefhebbers. Neem zelf een verrekijker mee!
In overleg met u maken we een culturele wandeling, kanotocht of kan er een tocht per motorboot geregeld worden. Voor $10,– kunt u een heerlijk 3 gangen diner bestellen in het “huiskamerrestaurant”

Dag 5
In de loop van de middag komen we aan bij Queen Elizabeth NP.
We maken een gamedrive in Queen Elizabeth N.P. U kunt hier vrijwel alle landschapssoorten verwachten. Niet voor niets bestaat er van de zijde van de UNESCO grote belangstelling voor het ecosysteem. Er zijn natte en droge savannen, kratermeren, moerassen en tropisch (regen)woud. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vrijwel alle dieren wel ergens een plaatsje vinden waar ze ongestoord kunnen leven zonder zich druk te hoeven maken over hun dagelijkse voedsel. Het meest uitzonderlijke dier, vrijwel uniek in Oeganda maar ook elders een bezienswaardigheid van de eerste orde, is de boomklimmende leeuw. Ook op de grond levende soortgenoten zijn volop aanwezig, evenals het luipaard, het wrattenzwijn, grote kudden buffels, hyena’s, honderden Oegandese kobs, diverse soorten antilopen, duizenden nijlpaarden en grote groepen bavianen. Vogels? Meer dan 600 soorten!

Dag 6
We brengen vandaag een bezoek aan de Kyambura kloof. Niet alleen de zoektocht naar chimpansees is hier een unieke ervaring, ook de 2 tot 3 uur durende wandeling door het 100 meter diepe ravijn, geheel bedekt met tropisch regenwoud, is heel indrukwekkend. (zorgt u voor goede wandelschoenen!)
Dit is ook het leefgebied van de red-tailed monkeys en de black-and-white colobus en andere primaten.

Dag 7
Na een korte rit arriveren we bij Rwenzori Turaco View Campsite, gelegen aan de voet van het Rwenzori gebergte. ’s Middags kunt u op pad met een gids voor een bos/natuur wandeling of een “village walk”, de leefwijze van de locale bevolking staat tijdens deze wandeling centraal.

Dag 8
We rijden voor een groot deel off road maar op een goed begaanbare weg richting Fort Portal. Onderweg kunt u zo vaak stoppen als u wilt voor een bezoek aan een locale markt, contact te maken met de bevolking, of om te lunchen onder een mooie boom.
In de omgeving van Fort Portal zijn de heuvels begroeid met theeplanten. Het is 1 grote groene lappendeken. En de ananassen die er verbouwd worden moet u zeker proberen, heerlijk!
We overnachten op een bij ons zeer geliefde plaats; Nkuruba Campsite
De campsite is gelegen aan het Nkuruba kratermeer waarin je veilig kunt zwemmen. Je kunt ook alleen pootjebaden, tijdens het baden krijgt u er een pedicurebehandeling bij want de kleine visjes eten de dode huidcellen van uw voeten!
U kunt er ook voor kiezen om een boswandeling.
Dagelijks komen de red tailed, velvet en colobus apen naar het kratermeer. Zij zorgen voor urenlang vermaak!

Dag 9
We rijden langs de oevers van Lake Albert verder zuidwaarts. Het is zeer de moeite waard om een kijkje te nemen in 1 van de vissersdorpen langs het meer. De bevolking is hier nog niet gewend aan toeristen en zij gaan tijdens aanwezigheid gewoon door met hun dagelijkse bezigheden.
Het is het ideale vertrekpunt om de volgende dag Murchison Falls N.P. te bezoeken. We overnachten tussen de vissersboten aan Lake Edward.

Dag 10/11
Misschien wel het meest indrukwekkende wat de Nijl laat zien op haar lange tocht vanaf het Victoria meer tot aan de Middellandse zee, zijn de Murchison watervallen. De langste rivier ter wereld stort zich hier over een breedte van nog geen zes meter explosief in een wolk van bruisend wit water naar beneden.
Het Murchison Falls N.P. is het grootste Oegandese wildpark: 3840 km2. De Nijl verdeelt dit park in tweeën. Het landschap varieert van dicht regenwoud in het heuvelachtige zuidwestelijk deel tot vlakke savannes in het noordwesten. Murchison Falls is door haar ligging aan de Nijl een van de mooiste parken van Afrika.
Vandaag maken we een gamedrive in het uitgestrekte savannelandschap. Buffels, olifanten, leeuwen, hartebeesten, luipaarden, giraffen en Uganda Kobs komen we hier zeker tegen! Het vogelleven langs de rivieroevers is zeer uitbundig met maar liefst 350 vogelsoorten, waaronder kingfishers, bee-eaters en de zeldzame shoebill stork (schoenbekooievaar).
Ook bezoeken we de top van de waterval. Miljoenen liters water vallen door een zes meter nauwe spleet met immens kabaal naar beneden. Per seconde stroomt er 360.000 liter water doorheen.
We overnachten te midden van het wild, aan de oever van de Nijl op slechts enkele honderden meters van de waterval. U kunt zich in de Nijl wassen terwijl de nijlpaarden toekijken!

Dag 12
We rijden naar Ziwa NP waar we een wandelsafari maken op zoek naar de 19 neushoorns die in dit park leven. De lokale gids vertelt u alles over de leefwijze van deze dieren en met een beetje geluk kunt u op enkele meters afstand komen.
We kamperen bij een lodge gelegen in Ziwa NP. We kunnen hier lekker ontspannen aan het zwembad. Voor $10,– zorgt de Nederlandse eigenaar voor een heerlijk 3 gangen diner.

Dag 13
We staan vroeg op voor een kanotocht door het Lugogo moeras, met een beetje geluk treft u 1 van de 9 schoenbek ooievaars.
We rijden terug in de richting van Kampala om onze reis weer te eindigen bij Kinderhulp Afrika.

Dag 14
U wordt per taxi naar de luchthaven van Entebbe gebracht.
Avondvlucht Entebbe-Amsterdam.

Foto’s Oeganda
Bekijk deze video voor een algehele impressie.
Voor boekingen en informatie: Contact.