21 dgn Kenia & Tanzania – Safari en strand

    
Tijdens deze begeleide selfdrive laten wij u het beste zien dat Oost-Afrika te bieden heeft. Dit betekent niet alleen op SAFARI maar ook een paar dagen ontspannen aan de minder bezochte, maar paradijselijke stranden van Noord-Tanzania. Een boottocht naar Zanzibar is optioneel.
Garantie kunnen óók wij u niet geven maar de kans is heel groot dat u de big-five spot! U rijdt zelf, niet alleen over verharde wegen maar ook off-road. U heeft alle vrijheid om te stoppen en zo in contact te komen met de plaatselijke bevolking, natuur en cultuur. 

Hoogtepunten:
-Gamedrive in Amboseli, waar de meeste olifanten per km2 ter wereld leven         
-Wandeling via aloude veeroute naar de top Mount Longido o.b.v. Masai gids
-3x gamedrive Serengeti, o.b.v. een lokale gids op zoek naar de big five
-Usambara Mountains, met spectaculair uitzicht over de Afrikaanse bergen 
-Kamperen op het paradijselijke strand van Tanzania
-Offroad door het binnenland van Kenia en Tanzania, een pure beleving!
-Gamedrive Tsavo West NP één van ‘s werelds grootste natuurparken
-Wildkamperen op de mooiste plekken dat is Afrika op z’n best
-Zelf rijden door gebieden waar “de gemiddelde toerist” niet komt

Prijs o.b.v. 2 volwassenen en 1 auto    € 4.800,–  p.p.
Prijs o.b.v. 4 volwassenen en 2 auto’s  € 3.950,–  p.p.
Prijs o.b.v. 6 volwassenen en 3 auto’s  € 3.095,–  p.p.
Kinderen t/m 17 jaar: € 1.895,– p.p.
Deze prijzen gelden voor boekingen in 2020.
Wij rijden met maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen per auto
Frank rijdt in zijn eigen auto met u mee.

Deze prijs is inclusief:
-Transfer van en naar de luchthaven 
-Alle overnachtingen
-Entreegelden alle excursies zoals omschreven
-Lokale gidsen
-Toyota Landcruiser 4×4 met camping uitrusting bestaande uit:
 Daktent met comfortabel matras (grootste maat 1.60×2.40)
 Kussens/slaapzakken
 Comfortabele stoelen/Tafel
 Kookgerei/zeer compleet servies
 Gasbrander/gasfles
 2 olielampen
 Koelkast
 80 l watertank met waterfilter/kraan (flessen water kopen niet nodig)
 Omvormer 12v naar 220v voor laden van laptop fototoestel e.d.
-Vhf radio voor onderling contact
-Brandstof (diesel)
-Grenskosten auto (Kenia-Tanzania)
-Begeleider/monteur met eigen auto, uitgerust met zandladders, lier,
 hi lift jack, gereedschap en onderdelen
-Visum Tanzania

Deze prijs is exclusief:
-Vliegticket: v.a. € 550,– buiten het hoogseizoen
-Visum Kenia: $ 50,- p.p. in Nederland aan te vragen
-Eten/Drank: prijsindicatie € 75,- p.p. per week

Hieronder volgt een korte beschrijving van de reis per dag:
Dag 1
Vlucht Amsterdam-Nairobi. U wordt van de luchthaven opgehaald en we overnachten op een rustig gelegen camping zo’n 10 km ten zuiden van Nairobi. (Vlucht eventueel te boeken via onze reisagent)

Dag 2
Uitleg over uw auto en kampeeruitrusting.
Proviand inslaan voor de komende dagen.

Dag 3
In de ochtend rijden we naar Amboseli, het reservaat waar de meeste olifanten per vierkante kilometer ter wereld leven.
Het gebied van 392 vierkante kilometer werd in 1974 uitgeroepen tot nationaal park om het kwetsbare ecosysteem te beschermen. In 2005 gaf de Keniaanse president de zeggenschap over het park terug aan de rechtmatige eigenaren, het Masai volk. Zo werd het weer een reservaat.

In het reservaat huizen o.a. giraffen, leeuwen, neushoorns, apen en olifanten zij aan zij aan de voet van de Kilimanjaro. 
Het park bevindt zich grotendeels op een opgedroogde meerbodem. Toch herbergt het ook twee moerassen. Het zijn groene oases waar de dieren kunnen drinken.
We maken een middaggame drive en overnachten aan de rand van het reservaat. 

Dag 4
Bij zonsopkomst maken we een tweede gamedrive in Amboseli. We rijden richting de moerassen waar vaak grote kuddes olifanten vertoeven. Prachtig om te zien hoe ze genieten van het water. Bij helder weer kun je ’s ochtends mooie kiekjes maken met de Kilimanjaro op de achtergrond.
’s Middags passeren we de grens met Tanzania; op naar Mount Longido.

Dag 5
We verblijven bij een lodge aan de voet van Mount Longido
Vandaag is het mogelijk om een wandeling naar de top van Mount Longido te maken. Via een aloude veeroute loopt u onder begeleiding van een lokale gids naar de top. Bij goed zicht wordt u beloond met een prachtig uitzicht op Mount Meru en de Kilimanjaro.
Een andere optie is een wandeling naar de Masai dorpen onder leiding van een gids. De traditionele leefgewoonten van de Masai staan tijdens deze wandeling centraal. Bij aankomst op zaterdag is de lokale veemarkt een must see.

Dag 6
Een ontspannen rit naar Mto Wa Mbu, door kleine Masai dorpjes met mooie vergezichten. Onderweg kunt u natuurlijk stoppen wanneer u dat wilt om foto’s te maken, een marktje te bezoeken of iets te drinken. We overnachten op een rustige camping met zwembad.

Dag 7
Even bijkomen aan het zwembad. U kunt op eigen gelegenheid een wandeling maken en de vriendelijke lokale bevolking ontmoeten. Proef vooral het bananenbier dat hier wordt gebrouwen en gedronken!

Dag 8,9 en 10
U rijdt zelf, onder begeleiding van een lokale gids, over de enorme vlaktes van de Serengeti en het  Ngorongoro district.
U kampeert in de Serengeti, temidden van het wild!

Dag 11
U komt weer terug  in Mto Wa Mbu en logeert op dezelfde camping.

Dag 12 
Na 3 dagen offroad rijden we vandaag weer een dagje over het asfalt in de richting van Lusotho/Usambara Mountains
Mambo Viewpoint Ecolodge is gelegen op de noordelijke rand van de Usambara Mountains. Vanaf hier heb je een ongekend mooi uitzicht over de Afrikaanse vlaktes en bergen. Op een heldere dag is zelfs de 160 km verder gelegen Kilimanjaro te zien. We kamperen 2 nachten bij deze lodge.

Dag 13
Keuze uit de volgende activiteiten, onder begeleiding van een lokale gids:
Cliff & Village wandeling;
Een mooie mix van prachtige natuur, uitzichten, cultuur en ontwikkeling. Ervaar hoe mensen leven in ver afgelegen gebieden. Duur +/- 3 uur.
Mambo Caves;
Een afdaling naar de Mambo grotten die miljoenen jaren geleden zijn gevormd en werden bewoond. Nu nog worden ze gebruikt door natural healers. Duur +/- 3 uur.
Natural healer;
In deze regio wordt nog veel gebruik ge- maakt van natural healers. Zij hebben hun kennis en gebruiken van generatie op generatie doorgekregen. Ontdek hoe ze te werk gaan.
Mountainbike tours;
Voor de echt sportievelingen is een uitdagende fietstocht van 3 tot 7 uur mogelijk

Dag 14
Een korte korte rit richting de kust van Tanzania; we overnachten 30 km ten zuiden van Tanga, op 1 van de mooiste en minder toeristische resorts van Tanzania. 
We kamperen op het strand, vanuit je daktent word je elke ochtend gewekt door het ruizen van de golven.

Dag 15,16 en 17
Deze dagen kunt ervoor kiezen om te relaxen en te genieten van het heerlijke eten dat de keuken van het resort waar we kamperen te bieden heeft. (Elke dag verse vis!)
Het resort organiseert verschillende activiteiten zoals een excursie naar de Amboni Caves, een dhow trip, vistrips, bird walking, en je kunt er een kayak, surfplank of fiets huren. Deze reis kan worden uitgebreid met een boottocht naar Zanzibar. (Deze activiteiten zijn niet in de prijs inbegrepen)

Dag 18
We passeren de grens met Kenia en rijden we offroad via kleine dorpjes in de richting van Voi. Onderweg heeft u alle tijd om te stoppen voor het maken van foto’s, bezoeken van lokale markten, het drinken van een frisdrankje of kopen van fruit of samosas bij 1 van de kleine stalletjes langs de weg. 

Dag 19
Naast dat Tsavo National Park één van ‘s werelds grootste natuurparken is, is het tevens het oudste nationale park van Kenia. Tsavo is qua grootte ongeveer half zo groot als Nederland en opgedeeld in 2 afzonderlijke parken; Tsavo East en Tsavo West NP.
Vandaag rijden we Tsavo West NP in.
Tsavo West is in verhouding met het oostelijke gedeelte iets vochtiger, heuvelachtiger en wordt door veel mensen bestempeld als ruiger. Naast de vele rotsformaties kent dit gebied enorme, 200 jaar oude, opgedroogde lavastromen en dat maakt een bezoek aan de Westelijke kant van het park absoluut de moeite waard. Je kunt hier veel wild spotten en naast de Big Five komen er ook bijzondere diersoorten voor, zoals de gerenoek of girafgazelle met haar erg lange nek, de Somalische struisvogel en vele bijzondere vogelsoorten.

Tsavo West kent een aantal hoogtepunten: 
Mzima Springs; een bezoek aan deze bronnen en meertje in het noordelijke gedeelte gelegen mag niet ontbreken. Deze pittoreske oase van palmbomen en acacia’s vormt de natuurlijke omheining van de kristalheldere zoetwaterbronnen. Een waar paradijs in dit droge natuurgebied. In het meertje bevindt zich een onderwater observatiepost, van waaruit je nijlpaarden, krokodillen en tropische vissen van dichtbij kunt bekijken en fotograferen. 
Taita Hills; een gebergte bestaande uit drie massieven. Het regenwoud hier kent een bijzondere biodiversiteit, met veel unieke planten en dieren.  
Lake Jipe; vogel- en natuurliefhebbers mogen dit meer niet missen. Een bijzondere vegetatie, talrijke vogelsoorten, nijlpaarden, krokodillen, andere wilde dieren en zeldzame vissoorten komen hier voor. 
Ngulio Rhino Sanctuary; reservaat waar de zwarte neushoorn wordt beschermd. 
Allen bezienswaardigheden die een safari in Tsavo West onvergetelijk zullen maken!

Dag 20
In de namiddag komt u aan in Nairobi. We verblijven op een rustig gelegen camping 10 kilometer de stad.

Dag 21
Vlucht Nairobi-Amsterdam
U wordt per taxi naar de luchthaven van Nairobi gebracht.

Foto’s: Kenia   Tanzania
Bekijk deze video voor een algehele impressie.
Voor boekingen en informatie: Contact.