28 dagen Oeganda – Kenia – Tanzania

28 dagen Oeganda-KeniaOp basis van onze eigen kennis en ervaring hebben wij deze afwisselende 28 daagse reis  voor u samengesteld. De reis start in Oeganda; de groene parel van Afrika. U bezoekt hét safariland Tanzania en we beëindigen onze reis in Kenia, het land van de betoverende natuur en veel stammen.

Hoogtepunten van deze reis
Oeganda:
Kinderdorp Children’s Welfare Mission
Raften op de Nijl

Kenia:
Lake Naivasha
Hell’s gate NP
Masai Mara NP
Tiwi Beach/Mombasa

Tanzania:
Lake Natron
Vulkaan Ol Doinyo Lengai
Serengeti Plains
Lake Manyara NP
Tanga  Beach

Prijs o.b.v. 2 volwassenen en 1 auto    € 5050,-  pp
Prijs o.b.v. 4 volwassenen en 2 auto’s  € 4250,-  pp
Prijs o.b.v. 6 volwassenen en 3 auto’s  € 3450,-  pp
Kinderen t/m 16 jaar in gezelschap van minimaal 2 volwassenen € 1995,- pp

Deze prijzen gelden voor boekingen in 2020.
Wij rijden met maximaal 2 volwassenen per auto.

Deze prijs is inclusief:

*2 transfers van en naar de luchthaven
*2 overnachtingen guest house kinderdorp
*Alle overnachtingen op Campsites
*Entreegelden alle wandelingen en excursies
zoals omschreven
*Toyota Landcruiser Prado 4×4 met
met campinguitrusting bestaande uit:
-Daktent (grootste maat 1.60×2.40) met matras
-Kussens/slaapzakken
-Stoelen/Tafel
-Kookgerei/servies
-Gasbrander/gasfles
-2 olielampen
-Koelkast
-80 l watertank met (drink) waterfilter
-Omvormer 12v naar 220v voor laden van laptop
fototoestel e.d.
-Vhf radio voor onderling contact
*Brandstof (diesel)
*Visum Rwanda/Congo/grenskosten auto
*Begeleider/monteur met eigen auto
Deze auto is uitgerust met zandladders, lier,
hi lift jack, gereedschap en onderdelen

Exclusief:
*Vliegticket.
Prijsindicatie vlucht:
indirecte vlucht (1 overstap) € 550,- (excl. btw)
directe vlucht € 680,-  (excl.  btw)
*Eten: prijsindicatie € 75,- per week
*(non) alcoholische dranken
*Visum bij aankomst Oeganda / Kenya $100, verkrijgbaar
op vliegveld
*Reisverzekering

Dag 1
Vlucht Amsterdam-Entebbe
Op de luchthaven wordt u verwelkomt en na 1,5 uur rijden komt u aan in het kinderdorp Children’s Welfare Mission (www.kinderhulp-afrika.nl) Dit dorp is gelegen ten zuid oosten van de hoofdstad Kampala.
De eerste 2 nachten verblijft u in het guesthouse van het kinderdorp.

Dag 2
Rondleiding in het kinderdorp. U kunt eventueel een les bijwonen want het kinderdorp heeft haar eigen lagere- en middelbare school. Bij aankomst op zaterdag is er de mogelijkheid om op zondag de kerkdienst bij te wonen.
Uitleg over uw auto en kampeeruitrusting.
Proviand inslaan voor de komende dagen. (o.a. op lokale markten)

Dag 3  61 km
Vandaag gaat u voor het eerst zelf rijden en maakt u kennis met het hectische verkeer rondom Kampala. Als we de stad uit zijn wordt het al snel rustiger op de weg zodat u kunt genieten van het groene, heuvelachtige landschap.
Na zo’n 2 uur rijden komen we aan in de stad Jinja, we verblijven net buiten de stad op een camping, gelegen aan de oevers van de rivier de Nijl.

Dag 4
Jinja is de ultieme plek voor zowel ervaren als onervaren rafters.  Niet alleen het raften maar ook de prachtige groene omgeving maken deze dag onvergetelijk. Mocht het raften toch iets te wild zijn dan bieden wij als alternatief een boottocht naar de oorsprong van de Nijl en een bezoek aan de stad Jinja.

Dag 5  267  km
Rijdag van Jinja naar Eldoret over goed begaanbare wegen. We kamperen bij Naiberi River Camp. Deze camping heeft een wel heel bijzonder restaurant en er is een zwembad. (www.naiberi.com)

Dag 6  253 km
Rijdag van Eldoret naar Naivasha over goed begaanbare wegen.
Op de ruim opgezette camping gelegen aan het Naivashameer wordt u verwelkomt door de apen. Tegen schemer komen de nijlpaarden het water uit om te grazen. Deze camping heeft een zwembad.

Dag 7
Tijdens uw verblijf aan het Naivashameer staat een bezoek aan Hell’s Gate NP op het programma. Als één van de weinige parken is het hier toegestaan om met de fiets op safari te gaan. Het is een bijzondere ervaring om tussen de zebra’s, gnoes, buffels, gazelles en bavianen te fietsen. Het park bevindt  zich rond de krater van de slapende Mount Longonot vulkaan.

We bezoeken te voet de Njorowa kloof. Deze kloof is op sommige plaatsen slechts enkele meters breed. Het is een kronkelende uitgesleten scheur in de rotsen. Deze kloof was het toneel voor meerdere actiefilms, onder meer van Tomb Raider/Cradle of life.

Dag 8  240 km
Om snel veel kilometers af te kunnen leggen rijden we een groot deel van de dag over het asfalt naar Talek; één van de toegangspoorten tot Masai Mara NP.
We staan op een camping direct naast de entreepoort van de Masai Marai aan de Talek rivier, zodat u ’s avonds al een mooi uitzicht heeft over de enorme vlaktes en u het eerste wild al kunnen spotten vanuit  uw luie ?  stoel.

Dag 9  80 km
Vandaag maakt u een gamedrive in de Masai Mara NP. Het landschap bestaat hoofdzakelijk uit grasvlaktes met acaciabomen en rivierbos. Het wild is daarom goed te zien: wildebeesten, gazelles, leeuwen, cheeta’s, olifanten, neushoorns, buffels, luipaarden en wilde zwijnen trekken over de vlaktes. De acaciabomen zijn het domein van de giraffes. Zij smullen van de bladeren, twijgen en scheuten. In het reservaat stroomt de Mara rivier, die vooral bekend is van de jaarlijkse migratie van zebra’s en wildebeesten.

Dag 10  150 km
Een mooie off road route door het gebied van de Masai. We kamperen in het wild op de top van een heuvel met rondom prachtige vergezichten. ’s Avonds een kampvuur, dat is Afrika op z’n puurst!

Dag 11  250 km
Rijdag (gedeeltelijk off road) van Entesekra naar Nairobi. We overnachten op een camping zo’n 30 km ten zuiden van  Nairobi. U geniet hier van het buitenleven met uitzicht over de Ngong hills. Even relaxen bij het zwembad en misschien een Tusker (keniaans bier).

Dag 12 t/m 17  460  km
Lake Natron Nationaal Reservaat-Ol Doinyo Lengai-Serengeti
Lake Natron is een alkalisch sodameer met bijzondere kleurschakeringen en met een grote concentratie aan flamingo’s, omgeven door een bijzonder ruig vulkanisch landschap, aan de voet van de Ol Doinyo Lengai vulkaan, de heilige berg van de Masai stammen. Lake Natron ligt op het laagste punt van de grote Rift Vallei grenzend aan de Kenia. Naast de vele flamingo’s, pelikanen trekken hier in het regenseizoen zebra’s naar toe en in het droge seizoen de zeldzame gerenoek en gemsbok.
Het landschap wordt gedomineerd door glooiende heuvels en savannes afgewisseld met vulkanische granieten rotspartijen. In dit gebied rijden we een aantal off road routes en kamperen we in het wild.
Wij bezoeken het gebied ten oosten van Serengeti NP. Het domein van de Masai, waar nauwelijks toeristen komen. Een prachtig heuvelachtig gebied met fantastische vergezichten. Afhankelijk van het seizoen grazen hier veel gnoes, zebra’s en hertachtigen.

Dag 18  100 km
Lake Manyara NP
Wanneer u het National Park binnenrijdt, waant u zich in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen, kabbelende beekjes met kristalhelder water en warmwaterbronnen. De weg leidt u verder door het oerwoud naar open graslanden, bossen, moerassen en uiteindelijk Lake Manyara. Het meer heeft een oppervlakte van 390 km2 en is het leefgebied van grote kuddes olifanten (de grootste dichtheid van heel Tanzania per km2), buffels, giraffen, impala’s, en nijlpaarden Het Lake Manyara National Park staat verder bekend om de leeuwen die in bomen kunnen klimmen. Ook de vogelliefhebber zal hier aan zijn trekken komen. Bijna 500 vogelsoorten concentreren zich voornamelijk rondom het meer. Reigers, pelikanen, visarenden en de duizenden roze flamingo’s.
We overnachten op een camping met zwembad, enkel kilometers buiten Lake Manyara NP.

Dag 19  324 km
Rijdag Mto wa mbu – Kibaya Het eerste gedeelte van de rit rijden we nog over asfalt. In de middag gaan we van de hoofdweg af en rijden we door veel kleine dorpjes waar u regelmatig kunt uitstappen om inkopen te doen of foto’s te maken en in contact komt met de lokale bevolking. We overnachten op een camping.

Dag 20  240 km
Rijdag Kibaya- Korogwe
Een prachtige off road rit door het heuvelachtige en groene gebied van noordoost Tanzania.

Dag 21-22  100 km
Korogwe-Tanga
Een korte off-road rit richting de kust van Tanzania. We verblijven 2 nachten bij Peponi beach resort. Even bijkomen van alle indrukken en het stof van je afspoelen!

Dag 23-24-25  167 km
Tanga-Tiwi
Via de kustroute passeren we de grens met Kenia. De camping waar we 3 nachten verblijven is gelegen aan het strand. U kunt 2 dagen genieten van zon, zee en het witte zandstrand. Andere bezienswaardigheden in de regio zijn Mombasa en Marine National Park.

Dag 26-27  384 km
Via het asfalt rijden we terug naar Nairobi. Op dag 26 overnachten we bij Hunters lodge.
Op dag 27 overnachten we nogmaals bij The Wisteling Thornes, 30 km ten zuiden van Nairobi gelegen, waar u nog eenmaal kunt genieten van het buitenleven met uitzicht over de Ngong hills.

Dag 28
Vlucht Nairobi-Amsterdam
U wordt per taxi naar de luchthaven van Nairobi gebracht.