Over ons

Ons Afrika avontuur begon in 2007. In dat jaar namen we een sabbatical van een jaar om met onze Toyota landcruiser van 25 jaar oud een jaar door Afrika te reizen. Omdat we ook iets voor de lokale bevolking wilden betekenen hebben we samen met de Nederlandse organisatie Kinderhulp Afrika  (www.kinderhulp-afrika.nl) een actie bedacht om geld in te zamelen voor het boren van een bron en het bouwen van een watertoren in dit kinderdorp, dat 25 jaar geleden is opgericht in Oeganda. Bedrijven hadden de mogelijkheid ons per grensovergang te sponsoren.

EvenVoorstellen

In zuid Spanje namen we de boot naar Marokko en zijn via West-Afrika in 8 maanden naar dit kinderdorp in Oeganda gereden. Na een verblijf van enkele weken wisten we zeker dat we hier zo vaak mogelijk terug wilde komen. Via Oost-Afrika zijn we naar Nederland teruggereden.
Sindsdien keren wij jaarlijks zo vaak mogelijk terug naar onze basis in Oeganda en van daaruit reizen we naar Kenia, Tanzania, Rwanda en Ethiopië. Inmiddels voelen we ons in Afrika net zo thuis als in Nederland.

Onze reiservaring willen wij inzetten om u kennis te laten maken met Afrika; een continent waar u één keer in uw leven geweest moet zijn. We hebben van onze passie en hobby ons beroep gemaakt door in 2012 de reisorganisatie On African Roads te starten.
U kunt met een toyota landcruiser prado 4×4, uitgerust met daktent en campinguitrusting zelf Afrika ontdekken. Frank rijdt in zijn auto mee als begeleider. Hij kent de wegen, de gebruiken en cultuur in het gebied en zorgt als monteur voor het onderhoud en eventuele reparaties van de auto. Zijn jarenlange ervaring met het bouwen/repareren en onderhouden van auto’s komt nu goed van pas.
Omdat Karla een toeristische achtergrond heeft en het plannen, regelen, organiseren en coördineren van werkzaamheden haar op het lijf geschreven is zal zij zich voornamelijk bezighouden met het hele voortraject van de reis.
On African Roads staat voor u klaar om u een onvergetelijke Afrikaanse reiservaring te bieden!

Met vriendelijke reisgroeten
Frank en Karla Peeters